sâmbătă, 30 aprilie 2011

O alta minune savarsita de Craciun

Peisajul ulitei este unul mirific,in special iarna,cand copiii de toate varstele asteapta cu nerabdare sosirea anotimpului lor preferat,intrucat gandurile copiilor sunt mereu atintite asupra persoanei ce in fiecare an,in noaptea de Ajun,lasa diferite cadouri copiilor cuminti,care si-au ascultat parintii,au invatat bine si nu au fost prea nazdravani.
Ionel este unul dintre copiii care mereu este atent si ascultator,insa foarte sarac.Desi situatia sa materiala nu este una foarte buna,Ionel in fiecarea an,le daruieste copiilor neajutorati din orfelinate,cadouri,din putinii bani pe care ii are.Ionel a fost intotdeauna un copil sensibil,poate si din cauza faptului ca nu a cunoscut-o niciodata pe mama sa fiindca l-a parasit la nastere,din cauza saraciei lucii.
Datorita povestii sale impresionante,asistentii maternali au decis,cu ocazia sarbatorii Craciunului,sa-i indeplineasca cea mai arzatoare dorinta:aceea de a-si cunoaste mama.
Zis si facut.Asistentii maternali au facut tot posibilul pentru a o localiza.Fiindca nu au putut sa o localizeze,acestia au facut apel la persoanele,fie ele bogate ori sarace,care stiu orice informatie despre mama lui Ionel.
Dupa o saptamana de cautari,o femeie a sunat la orfelinat,spunand ca ea este mama lui Ionel.Mama lui Ionel a fost invitata la masa de Craciun.Mare a fost uimirea lui Ionel,cand a aflat ca mama sa este sotia unuia dintre cei mai bogati oameni din tara.
Copilul a primit in dar de la mama sa,un tablou,semnat de catre pictorul Monet.Era un peisaj de iarna,ce infatisa doua persoane,mama si fiu,care se intalnesc intaia oara,fiind cat se poate de bucurosi,dar si emotionati,pentru ca s-au cunoscut in ziua de Craciun.
Mama a incercat sa-i castige afectiunea,incetul cu incetul,iar dupa cinci luni,Ionel s-a mutat la mama sa.
Inca o minune savarsita de Craciun!

Un comentariu: